CDA-grondlegger Piet Steenkamp overleden

CDA-prominent Piet Steenkamp is vrijdag overleden. Dat heeft zijn partij dinsdag laten weten. Hij is negentig jaar geworden. De partij noemt Steenkamp de ,,drijvende kracht achter het fusieproces van de ARP, CHU en KVP”. Deze fusie leidde tot het CDA.
,,Hij kan met recht de grondlegger en geestelijk vader van het CDA worden genoemd. Met zijn idealisme, vasthoudendheid en samenbindende persoonlijkheid heeft hij onvermoeibaar gewerkt aan het ontstaan van het CDA in 1980”, aldus een woordvoerder.

Steenkamp is dinsdag in besloten kring begraven.

Reacties
Partijvoorzitter Ruth Peetoom zegt over Steenkamp: ,,Voor Piet Steenkamp waren liefde voor de inhoud en het samenbrengen van mensen leidend. Zijn inzet voor de publieke zaak en het CDA was onvermoeibaar. Steenkamp was een CDA’er al voor het CDA bestond. Hij was tot in zijn vezels betrokken bij de partij en bleef dat tot het einde. We zullen hem zeer missen.”

Fractieleider Sybrand Buma zegt dat Steenkamp ,,van onschatbare waarde” is geweest voor het CDA. ,,Zijn inzet was beslissend voor het ontstaan van het CDA uit ARP, CHU en KVP. Hij is daarmee van enorme betekenis geweest voor de gehele Nederlandse politiek. Zijn warme betrokkenheid tot op late leeftijd heeft een enorme indruk op mij gemaakt.”

Al in de jaren zestig streefde Piet Steenkamp met de zogenoemde ‘Club van 18’ een samenwerkingsverband na van ARP, CHU en KVP. Na de afronding van de fusie in 1980 werd Steenkamp erevoorzitter van het CDA.

Bron: PZC.nl

image-5619515